Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (143)

Zoraď podľa:

Croissanty z lístkového cesta s plnkou z údeného mäsa, vareného vajíčka a kapie
Miniete zvyšky a ešte si aj pochutíte! A ako!

Neviete, čo zo zvyškami z Veľkej noci? Tu je skvelá inšpirácia! ;)

Tip: Pri spracovaný lístkového cesta je dobré posypať ho kypriacim práškom a následne ho 4 krát preložiť a dobre vyvaľkať.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g lístkového cesta
50 g maslo
3 vajcia
50 g strúhanky
150 g údeného bravčového pliecka
150 g červenej kapie
1-2 ks staršieho pečiva
1 dcl mlieka
hrubozrnná soľ
korenie podľa chuti

Pracovný postup

Lístkové cesto vyvaľkáme na cca 5 mm hrúbku, dobre posypeme hladkou múkou a dáme aspoň na 10 minút naspäť do chladničky
Medzitým si pripravíme plnku. Do vlažného mlieka dáme kúsok bieleho pečiva a necháme dobre napučať.
Pridáme rozpustené maslo, na drobné kocky nakrájané údené mäso, varené vajíčko a kapiu.
Plnku posolíme a ochutíme čiernym mletým korením. V prípade, že sa nám zdá plnka málo hustá, prisypeme strúhanku.
Lístkové cesto vykrojíme za pomoci veľkého taniera do kruhu s priemerom cca 30 cm a prekrájame za pomoci radla (kolieska) na osem rovnakých trojuholníkov.
Plnku vyformujeme do „ mušličiek a zatočíme do cesta.
Potrieme vajíčkom, posypeme hrubou morskou soľou a necháme ešte 10 minút odležať.
Poukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia