Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (75)

Zoraď podľa:

Chrumkavý králik v chlebovo parmezánovej kruste - Recept od vás pre vás/súťaž
Recept od vás pre vás :)

Recept som vymyslela, ako to už býva, náhodou. Výzvou bolo využiť čo najviac z králika. Takže som skelety a odrezky použila ako základ do francúzskeho vývaru a dala povariť aj "pekné" kúsky. Tie krásne zmäkli a chytili úžasnú chuť.

Tip: Mäso si môžeme uvariť aj deň vopred, potom už je samotná príprava veľmi rýchla. Do zemiakov môžete použiť aj mladú cibuľku.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


3 osoby

naporciované králičie mäso, ktoré sme predtým uvarili takmer domäkka vo vývare
šálku hladkej múky
2 vajíčka
2 krajce staršieho chleba
1 lyžicu nasekaného tymiánu
1 lyžicu čerstvo nastrúhaného parmezánu
čerstvý rozmarín
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej na vypraženie
limetku

Na prílohu - pučené zemiaky:

750 g zemiakov
1 nadrobno nasekaná a do sklovita opražená cibuľa
podľa chuti opraženú slaninu
soľ

Pracovný postup

Chlieb rozmixujeme na strúhanku a premiešame ho s parmezánom a najemno nasekaným tymiánom.
Vychladnuté kúsky králičieho mäsa obaľujeme postupne v múke, rozšľahaných vajíčkach a chlebovej zmesi.
Opražíme do zlatista v rozohriatom oleji, do ktorého vložíme celú snietku rozmarínu a cesnak. Poukladáme na papierový obrúsok a tesne pred podávaním pokvapkáme limetkovou šťavou.
Zemiaky na prílohu uvaríme, popučíme a zľahka premiešame s opraženou cibuľkou a podľa chuti aj slaninkou.
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia