Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (232)

Zoraď podľa:

Focaccia
Neoľutujete!

Vyskúšajte typickú taliansku Focacciu! ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

400 ml vlažnej vody
3 PL vlažného mlieka
2 KL soli
1⁄4 KL kryštálový cukor
1 sušené droždie
150 g jemnej pšeničnej krupice
400 g hladkej múky

Pracovný postup

V mise zmiešame vodu a mlieko.
Soľ, cukor, droždie, krupicu a múku premiešame samostatne.
Do múčnej zmesi pomaly zapracujeme tekutinu. ( Cesto má byť mäkké)
Pomocou stierky zhrnieme cesto do gule, prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť asi 1 a 1/2 hodiny.
Keď je cesto krásne vykysnuté, môžeme podľa chuti pridať nakrájané olivy alebo sušené paradajky.
Plech vyložíme papierom na pečenie a jemne posypeme múkou.
Aj cesto posypeme múkou a pomúčenými rukami ho rozdelíme na 2 časti.
Obe časti preložíme na plech a natiahneme na dva podlhovasté bochníky.
Posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme ešte 45minút kysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C, cca 20 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia