Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (70)

Zoraď podľa:

Kačacie prsia s tekvicovým pyré, koláčikom z polenty a flambovanými gaštanmi
Recept od vás pre vás.

Recept na lahodné kačacie prsia nám poslal pán Ladislav.

Tip: Pri flambovaní sme opatrní, najmä ak máme plynový sporák, keďže sa alkohol môže jednoducho zapáliť.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

Mäso:

2 ks kačacích pŕs
2 PL medu
olivový olej
čierne, čerstvo mleté korenie
soľ

Polenta:

1 hrnček polenty
4 hrnčeky vody
50 g masla
čierne, čerstvo mleté korenie
soľ

Tekvicové pyré:

300 g maslovej tekvice
olivový olej
čierne, čerstvo mleté korenie
soľ
tymián
4 strúčiky cesnaku
muškátový oriešok

Flambované gaštany:

200 g ošúpaných a uvarených gaštanov
30 g cukru
20 g masla
50 ml Brandy

Pracovný postup

Maslovú tekvicu nemusíme šúpať len ju nakrájame na väčšie kúsky. Na plech pridáme trošku olivového oleja, nakrájanú tekvicu, cesnak, tymián, osolíme a okoreníme. Tekvicu pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 30-45 minút, do mäkka. Upečenú tekvicu potom jednoducho ošúpeme a rozmixujeme na hladké pyré. Na záver nastrúhame trošku muškátového orieška.
Do hrnca pridáme 4 hrnčeky vody, ktorú mierne osolíme a privedieme k varu. Potom znížime plameň a pomocou metličky postupne vmiešame polentu. Varíme na miernom ohni asi 15-20 minút. Nakoniec pridáme maslo, osolíme a okoreníme.
Na suchú panvicu pridáme cukor ktorý roztopíme na zlatohnedý karamel. Pridáme maslo, gaštany a brandy. Na miernom ohni povaríme asi 3-5 minút.
Kožu kačacích pŕs narežeme nožom aby nám počas opekania lepšie pustila tuk. Prsia potom osolíme, okoreníme a vložíme do studenej panvice s troškou olivového oleja. Zapneme plameň ktorý postupne zvyšujeme tak, aby sme pomaly vytopili tuk z kože. Keď je tuk vytopený, prsia krátko opečieme aj na mäsovej strane a obratíme naspäť na kožu. Dopekáme v rúre pri 190°-200°C asi 5-7 minút. Pred podávaním prsia potrieme medom.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia