Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (204)

Zoraď podľa:

Krémovo parmezánové zemiaky
Špecialita šéfkuchára

Ochutnajte s nami lahodné zemiaky s nádychom parmezánu.

Tip: Šéfkuchár Miroslav Gemzický odporúča servírovať aj ako prílohu k "Pomaly pečenej sviečkovici".https://varenypeceny.markiza.sk/klub-gurmanov

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

800 g varených zemiakov v šupke
0,5 l smotany na varenie 30%
150 g parmezánu
50 g petržlenovej vňate
soľ a čierne korenie na ochutenie

Pracovný postup

Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nakrájame na kolieska.
Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme zemiaky, petržlenovú vňať, parmezán, jemne osolíme, okoreníme a zmes privedieme do varu.
Takto pripravené zemiaky preložíme do jánskej misy a zapečieme na 10 – 15 minút pri 200 stupňoch.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia