Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (145)

Zoraď podľa:

Karamelový trhanec s čerstvým ovocím
Dokonalá kombinácia chutí

Prezradíme Vám tajný recept z kuchyne rakúskeho cisára!

Tip: TIP: Aby ste získali krásne nadýchané cesto, odporúčame pridať vajíčka až na záver a jemnúčko primiešať. Ideálny kontrast chutí získate, ak si k trhancu pripravíte aj jablkové pyré.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

0,8 l mlieka
6 vajec
0,5 kg hladkej múky
100 g masla
0,05 l oleja
50 g kryštáľového cukru do cesta
150 g kryštáľového cukru na karamel
½ sáčku prášku do pečiva
100 g kyslej smotany
práškový cukor na ozdobenie
200 g čerstvého bobuľového ovocia
½ sáčku prášku do pečiva

Pracovný postup

Z mlieka, múky, kypriaceho prášku, kyslej smotany a cukru pripravíme cesto stredne hustej konzistencie.
Pridáme doňho vajcia, ktoré zľahka premiešame.
Na oleji a masle cesto pomaly opečieme z jednej aj druhej strany.
Pomocou varešiek natrháme cesto na menšie kusy, ktoré stiahneme na polovicu panvice.
Na druhej polovici skaramelizujeme cukor a premiešame ho s kúskami trhanca.
Servírujeme a zdobíme bobuľovitým ovocím a cukrom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia