10/01/2015
Chutný obed či ľahká večera? Toto zvládnete ľavou zadnou!
29/03/2015
Dá sa využiť dokonca aj pri varení mäsa, nielen pri dezertoch.
07/01/2015
24/03/2017
Podávané s rukolovým šalátom, dulovým balzamom a kuracími krídelkami
02/02/2015
Vyskúšajte napríklad tieto klobásové koláčiky :)
V Teleráne ho pripravila ambasadorka HÝBSA Mirka Luberdová.
Jarný recept z prvej pochutiny roku rastúcej vo voľnej prírode.
Podávané s rukolovým šalátom, dulovým balzamom a kuracími krídelkami
Zachrumkajte si napríklad pri dobrom filme ;)
Chutné fašírky pre vegetariánov, ktoré však určite zachutia aj milovníkom mäska :)
Lahodné krémové rizoto, šťavnaté mäsko a lahodná chuť tekvice
Vyskúšajte fantastický jarný šalát z varešky šéfkuchárov reštaurácie Ako doma ;)
Topinambur je skutočný elixír zdravia! Tak prečo z neho neurobiť napríklad..koláč?
Sú chutné, prirodzene bezlepkové a určite z nich nepriberiete :)
Biskupský kabátik, ktorý pripravil šéfkuchár Ján Duda z reštaurácie Leberfinger má za svoju hlavnú surovinu tekvicu. Možno niekto ohrnie nosom, že tekvicu nemusí, ale vedeli ste že :" Tekvica obsahuje viac ako 90 % vody, čo ju zaraďuje k nízko-kalorickým surovinám . Pôsobí blahod...
Je tu ďalší recept z našej súťaže.
Tip: Tento recept jednoducho zmeníme na vegetariánsky tým, že bolonskú omáčku nahradíme paradajkovou. Namiesto mozzarelly môžeme použiť syr feta, parmezán či taliansky syr provolone. Bolonskú omáčku počas varenia kontrolujeme, ak sa vyparilo veľa tekutiny, môžeme pridať trošku vody/vývaru.
Bolonská omáčka:
250 g mleté hovädzie mäso
250 g mleté bravčové mäso
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
1 ks petržlen
1/4 zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 konzerva paradajok vo vlastnej šťave
2 dcl červené víno
30 ml olivový olej
čierne, čerstvo mleté korenie
sušené čili
tymián
oregano
soľ
Bešamelová omáčka:
20 g hladká múka
20 g maslo
200/300 ml plnotučné/polotučné mlieko
čierne, čerstvo mleté korenie
muškátový orech
soľ
Náplň:
1/2 ks baklažán
1 balenie plátkov cestoviny lasagne
syr na posypanie