Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (197)

Zoraď podľa:

Rýchla polievka z mladej cibuľky a mäty-Recept od vás pre vás/súťaž
Recept od vás pre vás :)

Na prípravu neuveriteľne jednoduchá a rýchla, no vo výsledku efektná polievka s prekvapivou chuťou. Pri jej príprave sú použité ako hlavná ingrediencia zelené časti mladej cibuľky, ktoré nie sú v teplej kuchyni až tak obvyklé. Isto stojí za vyskúšanie !

Tip: Na zvýraznenie chutí môžete po dovarení do polievky pridať trochu sherry. Ako drobná príloha sa hodia sezamové tyčinky z lístkového cesta.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

5-6 stredne veľkých zemiakov, nakrájaných na malé kúsky
1,5 litra vývaru
¼ lyžičky čerstvo zomletého korenia
celé zelené časti z dvoch zväzkov mladých cibuliek (cca 10 ks)
plnú hrsť čerstvej mäty
1/4 muškátového orieška
150 ml smotany na šľahanie
podľa potreby soľ a kyslú smotanu

Pracovný postup

Zemiaky zalejeme vývarom, pridáme korenie a dáme variť.
Cibuľkové stonky dôkladne umyjeme a pokrájame na asi centimetrové kúsky.
Keď sú zemiaky už takmer hotové, pridáme k nim zelenú cibuľku, mätu a nastrúhame muškátový oriešok.
Spolu povaríme do úplného zmäknutia. Dôkladne rozmixujeme, prepasírujeme cez sito a krátko ešte povaríme so smotanou. Ak treba, dochutíme soľou a korením.
Servírovať môžeme s lístkom mäty, prípadne s kopčekom kyslej smotany.
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia