Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Baklažán zapekaný s parmezánom - Melanzane alla parmigiana
Ľahká a chutná večera

Aj takto chutí Taliansko ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

baklažán
paradajkové pyré
2 najemno nastrúhané mrkvy
cibuľa
cesnak
stonkový celer
soľ
extra panenský olivový olej
mozzarella
Parmiggiano Reggiano
čerstvá bazalka

Pracovný postup

Baklažán si nakrájame na 0,5 cm plátky bez šupky.
Poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme do rúry na 15-20 minúti na 160 stupňov.
Súbežne pripravíme paradajkovú omáčku. Nadrobno nasekaný cesnak a cibuľku krátko orestujeme. Pridáme mrkvu a stonky celeru a ešte krátko zarestujeme.
Na opečené baklažány dáme jednu vrstvu našej omáčky, vrstvu parmezánu, mozzarely a lístky bazalky.
Toto zopakujeme v troch vrstvách. Navrch dáme omáčku, parmezán a mozzarellu.
Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Baklažán vyberieme a porcujeme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia