12/02/2019
Pripravil ich šéfkuchár Peter Varga, ktorý pôsobí v Dubline.
15/02/2016
Tak touto dobrotou sa môžete rozmaznať skutočne kedykoľvek!
18/08/2016
Neveríte? Inšpirujte sa šéfkuchárom Vladom Morochovičom.
26/10/2016
Hlavnou surovinou je biela a červená čerstvá kapusta.
12/02/2019
Túto čokoládovú penu si obľúbite.
07/01/2015
02/02/2015
Vyskúšajte napríklad tieto klobásové koláčiky :)
24/03/2017
Podávané s rukolovým šalátom, dulovým balzamom a kuracími krídelkami
Už ste vyskúšali guláš na taliansky spôsob? Nie? Napravte to!
Ak sa chcete predviesť alebo len tak urobiť skvelý nedeľný obed, tento recept je na to perfektný.
Tip: Podávanie: Predjedlo: Vysmažíme z bieleho chleba klasické hrianky (1 ks na osobu), na ktoré si každý natrie obsah špikových kostí. Dosolíme a dokoreníme. Polievka: Vývar podávame čistý iba so zavarenými rezancami, alebo strateným vajíčkom Hlavné jedlo: Na vyhriatu misu poukladáme na plátky nakrájané hovädzie (hrúbka cca 1-1,5 cm), ktoré zľahka polejeme vývarom a obložíme glazovanou zeleninou. K tomu podávame štuchané zemiaky alebo zemiakové pyré, jabĺčkový chren a pažítkovú omáčku.
4 ks špikových kosti (podľa počtu porcií)
1,5 kg hovädzieho mäsa (kvetová špička)
1ks väčšej cibule
1 stredný pór
1 strúčik cesnaku
1 ks celer
5 ks mrkvy
5 ks petržlenu
3 ks bobkového listu
5 guľôčok celé čierneho korenia
5 guľôčok nového korenia
3 ks klinčekov
postrúhaný muškátový orech
soľ
Opečené šťuchané zemiaky:
5 ks zemiakov
1 stredná cibuľa
štipka postrúhaného muškátového orecha
maslo
soľ
Pažítková omáčka:
2 ks uvarených vajec
2 žĺtka
4 PL vývaru
100 ml oleja
2 ks toastového chleba
2 PL mlieka
3 PL kyslej smotany
1 zväzok pažítka
soľ
korenie
šťava z 1/2 citróna
Domáci jabĺčkový chren
3 väčšie sladkokyslé jablká
chren (množstvo podľa toho, ako chcete mať aromatický jablkový chren.1:1 je štipľavejšia verzia)
1 PL vínneho octu
1-3 čajové lyžičky hnedého cukru (podľa chuti)
šťava z 1/2 citróna
soľ
Glazovaná zelenina
koreňová zelenina z polievky (pokrájaná na štvrtky)
maslo na pokrytie dna panvice
1 PL medu
2 PL balsamico octu