Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (150)

Zoraď podľa:

Ľanové krekry
Túto zdravú pamlsku si zamilujete! ;)

Ľahká a zdravá pochúťka, na ktorej si zamlsajú nielen dospelí, ale aj deti.

Tip: Krekry môžeme variovať v slanej i sladkej podobe. Ich príprava je veľmi jednoduchá. Tomu sa hovorí ideálna kombinácia! ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


10-20 ks

200 g ľanových semienok
50 g slnečnicových semienok
20 g tekvicových semienok
3 PL chia semienok
hrsť najemno nakrájaných goji
korenie
soľ podľa chuti

Pracovný postup

Ľanové semienka namočíme do vody, aspoň 2 cm nad okraj semienok, pretože zväčšia svoj objem.
Po 3 hodinách primiešame ostatné ingrediencie: slnečnicové, tekvicové, chia semianka a goji.
Môžeme pridať aj čerstvé bylinky, sušené paradajky, mrkvu, najemno nakrájané orechy, nori riasy, kari pastu či chilli.
Zmes osolíme, premiešame a pomocou lyžice nanášame na papier na pečenie požadovaný tvar.
Krekry necháme vysušiť na 8 – 12 hodín podľa hrúbky. V zime na vyhriatom radiátore, v lete za pomoci slnka alebo môžeme použiť sušičku pri teplote 42 °C.
Nezabudnime ich v polovici sušenia pretočiť na druhú stranu.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia