Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (52)

Zoraď podľa:

Bravčové medailónky s tlačenými zemiakmi - Recept od vás pre vás/súťaž
Recept od vás pre vás :)

Recept na lahodné medailónky nám poslal pán Ladislav

Tip: Mäso môžeme po opečení jemne potrieť medom. Získame tak krásny lesk a jemnú sladkosť.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

Bravčové karé - 4 plátky
Zemiaky - 200 g
Jarná cibuľka - 1 zväzok
Bravčová masť
Maslo
Bobkový list
Čierne, čerstvo-mleté korenie
Soľ
Celá rasca

Pracovný postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do mierne osolenej vody s troškou rasce a bobkovým listom. Keď sú zemiaky uvarené, scedíme, pridáme maslo a čiastočne roztlačíme. Dochutíme soľou, rascou a korením. Nakoniec pridáme nakrájanú jarnú cibuľku.
Plátky bravčového karé nožom jemne narežeme z oboch strán (asi 2 mm), aby sa nám pri opekaní nezačali krútiť. Plátky opečieme na troške bravčovej masti z oboch strán do zlatista.
Môžeme podávať aj s karamelizovanými jablkami.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia