18/04/2018
Šéfkuchár Peter Bracho vysvetlil ako ju pripraviť, aby ste nemali pľuzgiere.
07/04/2017
Jarný recept z prvej pochutiny roku rastúcej vo voľnej prírode.
17/04/2018
Mirka Luberdová nezabudla na sladké, ktoré deti budú milovať.
09/01/2015
Recept je výborný použiť aj vtedy, keď máme doma už nie úplne pekné jabĺčka.
Lahodný šťavnatý koláč na popoludnie po celý rok.
Aký je to trúsený koláč? No rozhodne taký, ktorý treba vyskúšať!
Za túto maškrtu vás budú vaše deti milovať! A máte ju šup šup hotovú!
Pre vyznávačov dobrej kvalitnej čokolády s vysokým podielom kakaa. Jemne páli na jazyku a vyvoláva závislosť! Výborná je s mangom či s jemným ganache z červeného vína. A to všetko pekne zdravo - s avokádom, banánom a kokosovým krémom ;)
TIP šéfkuchára Daniela Hrivňáka : "Ak nemáte čerstvú levanduľu pokojne môžete použiť i sušenú."
Opäť jeden z jednoduchých receptov. Ak máte radi rýchlu prípravu, tak je pre Vás to pravé.
Vyskúšajte Dominikine kokosové guľky. Sú rýchle, úsporné a chutné :)
Zvýšili vám bielka? Vyskúšajte recept na jedinečnú nadýchanú tortu, ktorej ani baletky neodolaju !
Sladké pokušenie plné medu, škorice a zázvoru.
Cheesecake:
400 g perníčkov v rumovej poleve (také tie mäkké, ale nie plnené džemom)
100 g masla
75 g krupicového cukru
500 g mascarpone a 400 g plnotučného jemného tvarohu)
1 vanilkový lusk
4 vajcia
1/2 šálky, t.j. cca 115 ml medu
1/4 ČL soli
1 kopcovitá ČL mletého zázvoru
1 ČL mletej škorice
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
Slivková omáčka:
cca 24 sliviek (prípadne 1 slivkový kompót)
1 zvitok škorice
2 hviezdičky badiánu (anízu)
3 klinčeky
cukor podľa chuti
Nadštandardné potrebné vybavenie:
Tortová forma na pečenie o priemere 23 cm
Pekáč tak veľký, aby sa do neho mohla vložiť tortová forma na pečenie a hlboký aspoň 10 cm
Pevná hliníková fólia, ideálne taká ta širšia, tzv. „na grilovanie“, ktorá je široká aspoň 45 cm
Papier na pečenie
Mixér na šľahanie