Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (215)

Zoraď podľa:

Palacinky plnené karamelom - Recept od vás pre vás
Medailové palacinky od Laca

Tento recept som vytvoril špeciálne na súťaž Majster Palacinka 2014. Vyhral zlatú medailu a stal sa absolútnym víťazom vo svojej kategórii. Pripravte si doma medailovú palacinku ;-)! Pridal Laco

Tip: Cesto na palacinky môžeme rôzne ochutiť. Napríklad čerstvou vanilkou, škoricou, rumom, citrónovou kôrou či kokosom. Karamel môžeme ochutiť čajovou lyžičkou morskej soli a získame tak rustikálny, slaný karamel.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


10 osôb

Palacinky:
Hladká múka - 200 g
Plnotučné/polotučné mlieko - 500 ml
Vajcia - 3 ks
Kryštálový cukor - 1 PL
Rozpustené maslo - 1 PL
Karamelová náplň:
Kryštálový cukor - 80 g
Smotana 33% - 250 ml

Pracovný postup

Všetky suroviny na palacinkové cesto spolu dobre metličkou vymiešame do hladkého cesta bez hrudiek. Cesto by malo byť skôr redšie než hustejšie. Snažíme sa totiž o originálne, tenké francúzske palacinky (Crépes).
Panvicu na palacinky si jemne potrieme rozpusteným maslom. Palacinky pečieme na strednom plameni z oboch strán asi 1-2 minúty do jemnej, zlatohnedej farby.
Do hrnca vylejeme smotanu a dáme ju zohriať. Nevaríme ju! Cukor vysypeme do panvice a necháme rozpustiť na karamel. Do karamelu potom pomocou metličky postupne vmiešavame zohriatu smotanu.
Palacinky naplníme pripraveným karamelom a servírujeme. Môžeme podávať aj s jahodovou omáčkou či vyšľahanými bielkami opečenými flambovacou pištoľou.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia