Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (72)

Zoraď podľa:

Pečený zubáč na bylinkách podávaný s čiernymi olivami, špargľou, novými zemiakmi a cherry paradajkami
Tak toto musíme vyskúšať!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

2 filety zubáča
olej
100 g masla
mix byliniek
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
1 citrón
50 ml bieleho vína
4 PL olivového oleja
50 g špargle
100 g cherry paradajok
30 g olív
200 g nových zemiačkov

Pracovný postup

Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka
Zubáča umyjeme, osušíme a na rozpálenom oleji pečieme kožou dole asi 2-3 minúty do zlatista
Pridáme roztlačený cesnak a bylinky, otočíme a podľa hrúbky zubáča pečieme ešte pár minút
Rybu vyberieme z panvice a precedený výpek zalejeme vínom
Privedieme do varu a varíme asi 5 min. Víno zredukujeme na 1/3 objemu a následne do panvice vmiešame maslo
Špargľu očistíme a vložíme do vriacej osolenej vody asi na 1-2 minúty
Na ďalšej panvici zohrejeme olivový olej, do ktorého dáme paradajky, nakrájané zemiaky, olivy a predvarenú špargľu
Všetko spolu krátko orestujeme, dochutíme soľou, čiernym korením a čerstvou bazalkou
Podávame s rybou
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia