Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Losos pečený na citrusoch a bylinkách - Recept od Vás pre Vás/súťaž
Laco a jeho losos, po ktorom Vám slinky potečú

Jednoduchá ale netradičná príprava tejto výbornej ryby plnej nenasýtených mastných kyselín.

Tip: Lososa alobalom nezakryjeme príliš tesno aby mohla para rovnomerne cirkulovať okolo ryby. Ak chceme mať recept exotickejší, môžeme pridať aj celú škoricu či citrónovú trávu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


5 osôb

Losos
Citrón - 1 kus
Grepfruit - 1 kus
Pomaranč - 1 kus
Limetka - 1 kus
Kôpor - 1 menší zväzok
Petržlenová vňať - 1 menší zväzok
Čierne, čerstvo-mleté korenie
Badyán celý - 2 kusy
Koriandrové semienka - malá hrsť
Biele víno - 100/200 ml
Alobal
Soľ

Pracovný postup

Všetky citrusy nakrájame na hrubšie plátky a vystelieme nimi plech. Navrch položíme lososa, ktorého dobre osolíme a okoreníme. Pridáme celý badyán a koriandrové semienka. Na hrubo nakrájame petržlenovú vňať a kôpor a posypeme nimi lososa.
Plech trošku podlejeme vínom, aby sa nám počas pečenia tvorila para. Lososa zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 190°C asi 25-30 minút.
Podávame s dusenou brokolicou/karfiolom a holandskou omáčkou.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia