Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (75)

Zoraď podľa:

Rezance s kuracími špízmi a arašidovou omáčkou satay
Neľakajte sa náročnosti! Stojí to za to! :)

Úžasné šťavnaté kuracie špízy podľa Anety Baroni

Tip: Aneta Baroni odporúča : „Buď si môžete dať pár lyžíc omáčky satay priamo na rezance, alebo ju môžete použiť ako dip k špízom. Ak chcete jedlo doviesť k dokonalosti, odporúčam urobiť si k nemu šalát: nakrájajte šalátovú uhorku, redkvičky na kolieska a zalejte ich dressingom z ryžového octa, cukru, kvapky oleja a trošky soli.“

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


3 osoby

Omáčka satay:

hrsť vetvičiek koriandru
1 čerstvá čili paprička
1 malý strúčik cesnaku
3 kopcovité PL arašidového masla
5 PL sójovej omáčky
2 cm kúsok čerstvého zázvoru
2 limetky

Kuracie špízy:

3 kuracie prsia
2 PL medu
1 PL sezamu

Rezance:

250 g čínskych vaječných rezancov
veľká hrsť vetvičiek čerstvého koriandru
2 hrste cukrového hrášku alebo 2 hrste najemno nakrájanej obyčajnej bielej kapusty, prípadne pekingskej („čínskej“ kapusty)
4 jarné cibuľky
3 PL sójovej omáčky
1 ČL sezamového oleja
2-3 PL rastlinného oleja
1 PL rybacej omáčky
1 ČL medu
4 cm kúsok zázvoru
100 g nesolených kešu orechov

Nadštandardné potrebné vybavenie:

veľká a hlboká panvica
6 drevených bambusových špajdlí s ostrým koncom
kuchynský robot s nástavcom na jemné sekanie ak nemáte nasekajte ručne bude

Pracovný postup

Začneme omáčkou: Umyte koriander. Očistíme strúčik cesnaku, čili papričku a zázvor. Zázvor nasekáme na kusy. Nastrúháme na jemnom strúhadle kôru z oboch limitiek a potom limetky odšťavíme.
Do kuchynského robota dáme zväzok koriandru, čili, cesnak, arašidové maslo, sójovú omáčku, zázvor, limetkovú kôru a polovicu limetkovej šťavy. Druhú polovicu pridáme neskôr do rezancov.
Omáčku rozmixujeme. Ochutnáme a dochutíme podľa potreby. Zrieďime troškou vody, aby nebola príliš hustá.
Polovicu omáčky dáme do malej servírovacej misky. Druhú polovicu odložíme bokom.
A ideme na špízi: Rúru predhrejeme na funkciu grilu.
Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame na kocky a ponapichujeme na špajdle.
Špízy potrieme zvyšnou polovicou omáčky satay a posypeme sezamom. Vložíme do rúry a pečieme cca 8 minút.
Rezance uvaríme podľa návodu na obale.
Umyjeme, osušíme, nasekáme veľkú hrsť koriandru a odložíme ho bokom.
Najemno nakrájame cukrový hrášok/kapustu a jarnú cibuľku.
Do menšej misky si prichystáme sójovú omáčku, oba druhy oleja, rybaciu omáčku a med. Očistíme a nastrúhame zázvor a pridáme ho taktiež k ochucovadlám.
Postavíme na sporák veľkú hlbokú panvicu a necháme ju rozohriať.
Medzitým vytiahneme z rúry špízy. Pokvapkáme ich medom a vrátime ich naspäť pod gril na ďalších cca 5 minút.
Opečieme na panvici nasucho kešu orechy cca 2 minúty. Pridáme čínske rezance, cukrový hrášok/kapustu, jarnú cibuľku a polejeme ich prichystanou zmesou olejov a dochucovadiel. Za stáleho miešania opekáme cca 5 minút.
Na záver pridáme k rezancom nasekaný koriander a naposledy premiešame. Premiestnime rezance do servírovacej misy.
Vyberieme špízy z rúry. Podávame ich spolu s rezancami a omáčkou satay.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia