Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (122)

Zoraď podľa:

Quiche Lorraine - Recept od vás pre vás/súťaž
Recept od vás pre vás

Vyskúšajte slaný francúzsky Quiche podľa receptu pána Ladislava :)

Tip: Pred vypracovaním cesta odporúčam dať naváženú múku aj maslo ešte do chladničky vychladiť. S cestom pracujeme rýchlo aby sa nám maslo ktoré je v ňom nezačalo topiť/mäknúť. Ak do zmesi pridáte viac vajec, rýchlejšie stuhne a tým pádom sa Vám aj rýchlejšie upečie ;-).

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Cesto:
Hladká múka - 250 g
Maslo - 205 g
Voda - 55 g

Náplň:
Vajcia - 6 kusov
Smotana 33% - 250 ml
Plnotučné/polotučné mlieko - 50 ml
Pór - 1 kus
Slanina - 200 g
Syr - 100 g (Cheddar alebo Gruyere)
Čierne, čerstvo-mleté korenie
Muškátový orech
Soľ

Pracovný postup

Maslo si nakrájame na malé kocky. Hladkú múku a maslo spolu miešame/stláčame dokým nám nevznikne konzistencia ako strúhanka. Potom postupne prilievame studenú vodu. Miesime pokiaľ nám nevznikne jemné, maslové cesto.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odpočívať na 20-30 minút.
Slaninu si nakrájame na malé kocky a pór na tenké kolieska. Všetko spolu na panvici opekáme do mäkka. Mierne ochutíme soľou a korením.
Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na asi 3 mm a vystelieme s ním tortovú formu.
Do formy potom vložíme alobal alebo papier na pečenie a do vnútra nasypeme suchú fazuľu, ryžu, šošovicu alebo akúkoľvek inú strukovinu ktorú máme po ruke ;-). Dáme piecť do rúry na 200°C na asi 20 minút. Potom strukovinu aj s alobalom opatrne vyberieme a pečieme ešte asi 5 minút.
V miske si metličkou zmiešame vajcia, smotanu a mlieko. Zmes dochutíme soľou, korením a nastrúhame trošku muškátového orieška.
Nastrúhame si syr. Do formy najprv vložíme zmäknutú slaninu s pórom, syr a nakoniec všetko zalejeme vajíčkovo-smotanovou zmesou. Pečieme v rúre na 170°C asi 20-30 minút, dokým nám zmes v strede úplne nezhustne a nechytí zlato-hnedú farbu.
Môžeme podávať s bešamelovou omáčkou.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia