Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (158)

Zoraď podľa:

Grissini - Recept od vás pre vás/súťaž
Ako stvorené k poháru dobrého vína

Recept n skvelé talianske tyčinky stvorené k poháru dobrého bieleho vína nám poslal pán Ladislav

Tip: Vykysnutie cesta môžeme urýchliť až o polovicu tak, že ho dáme do rúry s teplotou 40 - 50 °C a necháme ho tam vykysnúť. Grissini môžeme posypať makom, morskou soľou, čili, čiernym korením, sézamom...

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g hladká múka
280 ml voda
50 ml olivový olej
1 PL kryštálový cukor
8 g soľ
1 kocka čerstvého droždia
papier na pečenie

Pracovný postup

Do časti teplej vody si rozdrobíme droždie a pridáme kryštálový cukor. Odložíme, pokiaľ sa nám na povrchu nezačnú tvoriť bublinky a jemná pena.
Keď je kvások dobrý, pridáme ho do múky spolu so soľou. Postupne prilievame vodu a olivový olej. Miesime dokým sa nám nevytvorí hladké a elastické cesto.
Cesto dáme do misy vymastenej olivovým olejom a tiež ho olejom jemne potrieme aj na povrchu. Necháme vykysnúť asi hodinu.
Z vykysnutého cesta nožom odkrojíme rezanec, mierne ho natiahneme a položíme na plech s papierom na pečenie.
Grissini pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 15-20 minút.
Podávame k poháru dobrého bieleho vína :-)!
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia