Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (150)

Zoraď podľa:

Vanilkovo-rumová Panna Cotta - Recept od Vás pre Vás/súťaž
Výborný dezert na ktorýkoľvek deň.

Fantastický dezert, ktorý si môžete veľmi jednoducho pripraviť aj u vás doma. Pridal pán Ladislav

Tip: Vanilkový struk určite nevyhadzujeme, ale vložíme ho do nádoby s cukrom a vytvoríme si tým fantastický domáci vanilkový cukor. Hoblinky z čokolády sa nám budú robiť ľahšie, ak čokoládu predtým dáme na pár hodín do chladničky. Panna Cottu môžete ochutiť čímkoľvek.....napr. škoricou, kávou, kakaom, čokoládou alebo limetkovou kôrou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


3-4 osoby

Panna Cotta:
250 ml sladkej 33% smotany
50 ml plnotučné alebo polotučného mlieka
50 g kryštálový cukor
5 plátkov plátkovej želatíny
30 cl rumu
1 ks vanilkový struk
maslo na vymastenie formičiek

Pomarančová omáčka:
15 g cukru
150 ml pomarančový džús
čokoláda na ozdobu

Pracovný postup

Do studenej vody si namočíme plátky želatíny. Vanilkový struk si pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z neho všetky semienka.
Do hrnca pridáme smotanu, mlieko, cukor, rum a semienka vanilky. Zmes privedieme k varu. Následne odstavíme a do zmesi metličkou vmiešame namočené plátky želatíny až dokým sa úplne nerozpustia.
Zmes vylejeme do maslom vymastených formičiek a dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie na celú noc.
Panna Cotty z formičiek vyberieme tak, že ich na pár sekúnd namočíme do veľmi horúcej vody.
Do hrnca pridáme cukor a pomarančový džús. Tekutinu necháme prevariť - zredukovať, dokým nám nezhustne.
Podávame s pomarančovou omáčkou a hoblinami čokolády.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia