Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Grécke kuracie Saganaki - Recept od Vás pre Vás/súťaž
Rýchle, chutné a hlavne originálne.

Recept od čitateľa Ladislava: "Toto jedlo som prvýkrát ochutnal vo výbornej gréckej Taverne na ostrove Kréta. Hneď som si pýtal recept."

Tip: Cesnak pridáme až potom, ako nám cibuľa zosklovatie, inak sa nám rýchlo pripáli. Pridanie bobkového listu a škorice je voliteľné, ale len týmito koreninami získate autentickú grécku omáčku.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

2 ks kuracie prsia
1 konzerva paradajok vo vlastnej šťave
1 ks cibuľa
1/2 cesnak
130 g syr Feta
1 dcl biele víno
5 ks zemiakov
olivový olej
1 ks celej škorice
Čierne, čerstvo-mleté korenie
1 ks bobkový list
oregáno
soľ

Pracovný postup

Kuracie prsia nakrájame na kocky, mierne osolíme, okoreníme a opečieme na troške olivového oleja.
Kuracie prsia potom vyberieme a do rovnakej panvice pridáme znova trošku olivového oleja, na ktorom do sklovita speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridáme biele víno, ktoré necháme zovrieť. Potom pridáme 1 konzervu paradajok vo vlastnej šťave. Pridáme celú škoricu, bobkový list, osolíme a okoreníme.
Kuracie prsia potom vrátime naspäť do omáčky a všetko spolu varíme na miernom ohni asi 5 - 10 minút, aby sa nám chute prepojili.
Nakoniec vyberieme škoricu z omáčky. Pridáme rozdrobený syr feta a necháme čiastočne rozpustiť.
Podávame s pečenými zemiakmi alebo cuketou.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia