Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (72)

Zoraď podľa:

Losos s grilovanými cherry paradajkami a zemiakovo – zelerovým pyré
Ľahký a chutný obed

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na lososa:

4 filety z lososa
soľ
korenie
kôra z 1 citróna
olivový olej
citrónová šťava

Na zemiakovo - zelerové pyré:

4 veľké zemiaky
1 veľký zeler
mlieko
soľ
muškátový oriešok
125 ml smotany na šľahanie
80 g masla

Na grilované cherry paradajky:

cherry paradajky
olivový olej
soľ
korenie

Pracovný postup

Zemiaky umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka
Zeler ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme v mlieku
Po uvarení zemiačky s zelerom prepasírujeme, zmiešame, zjemníme trochou smotany, mliekom a maslom a rozmixujeme na hladké pyré
Pre zlepšenie chuti pyré ochutíme muškátovým orieškom
Cherry paradajky rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, okoreníme a grilujeme asi 20 minút, kým nepopraskajú
Lososa umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme nahrubo nastrúhanou citrónovou kôrou
Potrieme trochou olivového oleja, sprudka opražíme kožou nadol, preložíme na plech kožou nahor a pečieme asi 8 – 10 minút na 200°C
Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme soľou
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia