Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (70)

Zoraď podľa:

Kuracie prsia zapekané s mozzarellou - Recept od Vás pre Vás
Pripomenie chuť leta

Výborné jedlo pre tých, ktorí obľubujú chute Stredomoria a zeleninu nám poslal Ladislav :)

Tip: Mozzarellu je dôležité najprv dobre scediť, ale nestláčať. Bazalku k cherry paradajkám pridáme až nakoniec, aby nám nestratila svoju čerstvosť. Baby mrkvu neblanšírujeme príliš dlho, aby nám veľmi nezmäkla. Po pridaní medu by sme mali mrkvu odstaviť, nakoľko sa med veľmi rýchlo pripáli.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Kuracie prsia - 4 kusy
Cherry paradajky - 200g
Mozzarela - 300g
Šalotka - 1 kus
Baby mrkva - 8 kusov
Med - 1 PL
Olivový olej
Maslo
Ćierne, čerstvo-mleté korenie
Muškátový orech
Bazalka
Soľ

Pracovný postup

Kuracie prsia pozdĺžne nakrojíme tak, aby sa otvorili a získali sme väčšiu plochu. Môžeme aj jemne naklepať.
Osolíme a okoreníme. Prudko ich opečieme z oboch strán do zlatohneda a odstavíme. Nemusíme ich prepiecť úplne, keďže sa ešte budú zapekať v rúre.
Na troške olivového oleja si speníme nadrobno-nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme rozpolené cherry paradajky a na strednom plameni opekáme do polo-mäkka. Nakoniec pridáme bazalku, osolíme a okoreníme.
Zmes rozložíme na kuracie prsia a na vrch naukladáme pár plátkov scedenej mozzarelly. Dáme zapiecť do rúry na 180 °C na asi 10 minút.
Medzitým si pripravíme prílohu a tou sú glazové baby mrkvičky. Baby mrkvičky zblanšírujeme v dobre osolenej vriacej vode asi 3-4 minúty. Mrkvičky potom scedíme a vychladíme studenou vodou.
Do panvice pridáme kvapku olivového oleja a kúsok masla. Pridáme baby mrkvičky, 1 PL lyžicu medu, mierne osolíme, okoreníme a nastrúhame trošku muškátového orieška pre chuť a krásnu vôňu.
Zdroj: čitateľ Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia