Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (194)

Zoraď podľa:

Slaný paradajkový raw­-pie
Lahôdka pre mužov od Zuzky Frešo

Zdravo a chutne? A ešte ako chutne!

Tip: Ak použijete v recepte citrón namiesto limety, treba ho pridať viac.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

Na korpus:

1 hrnček vlašských orechov (namočených cez noc a prepláchnutých vo vode)
1 PL sójovej omáčky
2 ČL sušeného majoránu
1 ČL drvenej rasce
1 pomletý strúčik cesnaku

Na zeleninovú plnku:

cherry paradajky
jarná cibuľka
zelené listy (špenát, polníček...)

Na kôprovú smotanu:

1 hrnček kešu (namočených aspoň 4 hodiny)
šťava z 3/4 limetky
1/2 ČL soli
1/3 až 1/2 hrnčeka vody
veľa kôpru (ideálne čerstvého)

Pracovný postup

Začneme korpusom: Orechy namočíme najlepšie cez noc.
Zmes pomixujeme najemno a natlačíme do formy na mini pie. Necháme postáť cca 1⁄2 hodinu.
Na spodok korpusu poukladáme nakrájané cherry paradajky, nakrájanú jarnú cibuľku a zelené listy.
Pustíme sa do kôprovej smotany: Všetky suroviny okrem kôpru rozmixujeme.
Na záver primiešame nakrájaný čerstvý alebo sušený kôpor.
Korpus so zeleninovou plnkou zalejeme kôprovou smotanou a ozdobíme paradajkami. Servírujeme so zeleninovým šalátom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia