Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (383)

Zoraď podľa:

Francúzske zemiaky
Vyskúšajte tie podľa Gizky Oňovej

Čo zo zemiakov? No predsa francuzáky!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

2 kg zemiakov
8 vajec
400 g klobásy (údená, hydinová točená,...)
100 g tvrdého syra
400 g kyslej smotany
trochu masla na vytretie zapekacej misy
soľ, korenie

Pracovný postup

Zemiaky uvaríme v šupke, vajíčka uvaríme na tvrdo.
Spolu s klobásou nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme.
Pridáme kyslú smotanu, premiešame a vylejeme do vymastenej zapekacej misy.
Vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.
Podávame s kyslou kapustou alebo uhorkami.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia