Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (56)

Zoraď podľa:

Šalát s variáciou paradajok a zelenou špargľou-Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Ľahký, svieži a čerstvý šalát. Výborný ako príloha k rybe alebo ako hlavné jedlo pre vegetariánov či vegánov :)!

Tip: Zeleninu s dressingom zmiešame tesne pred podávaním, pretože nám inak šalát zvädne a stmavne.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 - 3 osoby

Ľadový šalát - 1 hlávka
Zelená špargľa - 1 zväzok
Červené paradajky - 2 kusy
Žlté paradajky - 2 kusy
Zelené paradajky - 2 kusy
Cherry paradajky - 1 hrsť
Citrón - 1 kus
Citrónová šťava - 1-2 PL lyžice.
Olivový olej - 3/4 PL lyžice.
Čierne čerstvo-mleté korenie
Soľ

Pracovný postup

Do hrnca dáme vodu, ktorú privedieme k varu. Vodu dobre osolíme a vhodíme do nej kúsok citróna. Zo špargle odkrojíme konce, ktoré sú drevnaté. Keď voda zovrie, vložíme do nej špargľu a varíme asi 3-5 minút, tak aby nestratila farbu. Špargľu následne vychladíme studenou vodou.
Z ľadového šalátu vyberieme hlúbik a nakrájame ho. Všetky paradajky nakrájame na plátky. Cherry paradajky rozkrojíme pozdĺžne. Špargľu prekrojíme na asi 2-3 kúsky.
Pripravíme si dressing zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a čierneho, čerstvo-mletého korenia.
Všetku zeleninu zmiešame s dressingom a úhľadne ju vyskladáme na tanier. Podávame ako prílohu napr. k rybe alebo ako hlavné jedlo. Môžeme podávať s pečivom.
Zdroj: Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia