Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (230)

Zoraď podľa:

Polenta s jarnou cibuľkou paradajkovým concassé-Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Tento recept som vytvoril spontánne, varením z chladničky alebo "čo dom dá". Je to v podstate tradičné jedlo (kukuričná kaša) zvýraznené sezónnou jarnou cibuľkou a paradajkovým concassé, ktoré jedlu dodáva šviežosť a ľahkosť.

Tip: Polentu varíme radšej na nižšom plameni a nezabúdame ju občas premiešať aby nám neprihorela.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

Kukuričná polenta - 1 hrnček
Voda - 4 hrnčeky
Jarná cibuľka - jeden zväzok
Paradajky - 2 kusy
Pistácie - 200g
Maslo - 50g
Tymián
Olivový olej
Čierne, čerstvo-mleté korenie
Soľ

Pracovný postup

Do hrnca pridáme 4 hrnčeky vody. Vodu mierne osolíme a privedieme k varu.
Do vriacej vody pomocou metličky postupne vmiešame 1 hrnček polenty. Znížime oheň a necháme jemne variť asi 15-20 minút. Občas premiešame.
Keď je polenta hotová, pridáme maslo, dochutíme soľou a čiernym, čerstvo-mletým korením. Jarnú cibuľku môžeme posypať na vrch alebo vmiešať priamo do polenty.
Pri tradičnom concassé by sme paradajky mali najprv zblanšírovať, ošúpať a vydlabať. Toto však v domácich podmienkach nie je potrebné a preto len paradajky nakrájame na kocky. Zmiešame s troškou olivového oleja a dochutíme soľou, čiernym-čerstvo mletým korením a tymiánom.
Pistácie si v suchej panvici krátko opečieme aby uvoľnili svoje naturálne oleje a chuť. Následne ich v mažiari/alebo nožom trochu podrvíme.
Polentu podávame v polievkovom tanieri. Do stredu umiestnime paradajkové concassé a posypeme jarnou cibuľkou a pistáciami. Dobrú chuť :-)!
Zdroj: Ladislav Floreán
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia