Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Gravče na tavče
Fantastická príloha

Zapečenú fazuľu môžeme servírovať ako prílohu ale aj samostatný chod.

Tip: V lete fazuľu podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu, v zime ku kuracím pečeným stehnám.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

500 g veľkej fazule
300 g cibule
3 strúčiky cesnaku
2 čerstvé papriky
4 paradajky
mletá paprika
zelený petržlen
soľ
korenie
olej

Pracovný postup

Namočenú fazuľu uvaríme (dávame pozor, aby sa nerozvarila, musí ostať celá) a scedíme.
Cibuľu opražíme na horúcom oleji a až pri konci pridáme červenú mletú papriku a cesnak nasekaný na väčšie kúsky.
Všetko zmiešame s uvarenou a scedenou fazuľou, dochutíme korením, vegetou a soľou.
Pečieme zakryté v keramickom pekáči, na dochutenie pridáme celú papriku, paradajky, posypeme zeleným petržlenom a môžeme pridať navrch aj klobásku.
Pečieme cca 15 minút, pred ukončením odkryjeme a ešte asi 5 minút dopečieme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia