03/03/2015
Lahodné hovädzie mäsko s fantastickou zeleninkou. Mňam.
24/03/2017
Nenáročná polievka, ktorú si môžete robiť iba na jar.
28/05/2016
Sú to rady starých mám, ale aj ako udržať potraviny čerstvé.
17/04/2016
Šéfkuchár Jozef Riska prezradil ich tajomstvo.
23/05/2016
Podľa odborníka nie je zdraviu škodlivý, hoci si to mnohí myslia.
10/01/2015
09/01/2015
17/04/2018
Mirka Luberdová nezabudla na sladké, ktoré deti budú milovať.
Chimichurri je korenená bylinková omáčka doplnená kápiou, limetkovou šťavou a olivovým olejom. Pôvod je v Argentíne.
Lahodné Empanadas z krehkého maslového cesta, plnené mletým hovädzím mäsom! Mňam!
Lahodné Empanadas z krehkého maslového cesta, plnené mletým hovädzím mäsom! Mňam!
Na cesto na empanadas:
540 g múky + cca 50 g na pomúčenie plochy
1/4 ČL soli
170 g studeného masla nakrájaného na kocky
2 vajcia
8 PL studenej vody
Na náplň na klasické empanadas z Mendozy
olivový, prípadne rastlinný olej
1 cibuľa
250 g mletého hovädzieho mäsa
1 PL mletej červenej papriky
štipka mletého čili
1 kopcovitá ČL oregana
1 ČL mletej rímskej rasce
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
1 väčšia alebo 2 menšie jarné cibuľky
2 vajcia
cca 10 olív