Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (28)

Zoraď podľa:

Raw kokosová torta z thajského mladého kokosu od Zuzky Frešo
Je svieža, je krémová, je primerane sladká a hlavne je bez orechov.

Absolútna delikatesa pre náročných ;)

Tip: Tortu si pripravte deň dopredu pred plánovaným podávaním. Dokonale sa v nej prepoja všetky chute. Extra tip od Zuzky Frešo: Kokosovú vodu odporúčam vypiť. Hydratuje, osviežuje, dodá minerály a hlavne výborne chutí. Využíva sa pri horúčkach a pri hnačkách.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

Na korpus:

120 g strúhaného kokosu
120 g sušených fíg
Forma na korpus s priemerom 18 cm

Suroviny krém

2 ks mladého thajského kokosu
2 PL kokosového masla - recept na prípravu nájdete tu:
100 ml kokosovej vody
100 ml roztopeného kokosového oleja
50 g agáve
1 cm čerstvého zázvoru
1/2 ČLl škorice
1/3 ČL kardamomu
vanilkový lusk

Pracovný postup

Figy namočíme na 1 hodinu do vody, aby zmäkli.
Z fíg odrežeme "uzlík", nakrájame ich na menšie kúsky a spolu s kokosom vymixujeme na lepkavú hmotu.
Túto hmotu natlačíme rukami na spodok okrúhlej formy a odložíme do mrazničky na minimálne 3 hodiny.
Medzitým sa pustíme do krému: Mladé kokosy otvoríme. Je to jednoduché, potrebujete k tomu pevný a nie príliš dlhý nožík.
Vodu z nich vylejeme do nádobky (v jednom býva tak 3-5dcl).
Vyškrabeme mäkkú dužinu a dáme ju rovno do mixéra.
Pridáme ostatné ingrediencie, vymixujeme, nalejeme na korpus a dáme na 8 hodín do chladničky. Ideálne je nechať tortu tuhnúť počas noci.
Hotovú potrieme malinovým chia džemom ( Recept na ňho nájdete aj v našom receptári :))
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia