Zabudol som hesloRegistrácia

Fit (151)

Zoraď podľa:

Domáce mandľové mlieko
Trpíte alergiou na mliečne výrobky? Toto je pre vás to pravé!

Vyrobte si svoje vlastné rastlinné mlieko doma a za pár minút.

Tip: Môžeme ho použiť v receptoch, kde sa vyžaduje klasické mlieko a po ochutení je vhodné aj na priamu konzumáciu. Je vhodné aj na zaliatie musli, či prípravu chia pudingu. Domáce mandľové mlieko je bez konzervantov, preto je dôležité uchovávať ho v chladničke. Vydrží maximálne dva dni. Navyše získame aj mandľovú múku, ktorú po vysušení a rozmixovaní používame ako múku do raw koláčikov, guličiek.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

1 pohár mandlí (namočených na 8 hodín vo vode)
2 poháre vody

Možnosti ochutenia:
sladidlo (agáve, javorový sirup, kokosový cukor)
vanilka
škorica

Pracovný postup

Pred prípravou namočíme orechy na 8 hodín - môžeme ich nechať vo vode aj dlhšie, ale v tom prípade je potrebné ich premyť a udržiavať v chlade, aby neskysli.
Mandle precedíme a rozmixujeme s vodou.
Prepasírujeme cez vrecko a ochutíme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia