Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (371)

Zoraď podľa:

Saltimbocca alla Romana
Je to jednoducho skvelé!

Parmská šunka a šalvia na plátkoch teľacieho mäska! Dokonalé!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 teľacie rezne
soľ
biele korenie
4 plátky parmskej šunky
6 stebiel šalvie
3 lyžice masla
4 lyžice bieleho vína
šťava z 1 citróna
4 lyžice teľacieho alebo zeleninového vývaru

Pracovný postup

Teľacie plátky osolíme, okoreníme čerstvo zomletým korením a na každý uložíme plátok šunky a šalviový lístok.
Takto pripravené rezne preložíme na polovicu a prepichneme špáradlom.
V panvici rozpustíme lyžicu masla a mäso sprudka z oboch strán opečieme.
Potom panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 100 °C a pečieme asi 6 minút.
Hotové mäso preložíme na teplý tanier a odložíme na teplé miesto.
Do výpeku z mäsa vmiešame biele víno, citrónovú šťavu a teľací alebo zeleninový vývar a krátko povaríme.
Pridáme zvyšné maslo a pomaly ho za stáleho miešania rozpustíme vo výpeku, čím omáčku zahustíme.
Osolíme a okoreníme, pridáme zvyšnú posekanú šalviu a vložíme naspäť teľacie mäso.
Podávame s hranolkami, ryžou alebo zemiakovou kašou :)
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia