Zabudol som hesloRegistrácia

Fit (165)

Zoraď podľa:

Mrkvová torta
Už ju len vyskúšať! ;)

Lahodná, šťavnatá a zdravá! Mňam!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

Na korpus:

3 veľké mrkvy (2 šálky nastrúhanej)
1 šálka (2dcl) olivového oleja
¾ šálky hnedého cukru
3 veľké vajcia
1 a ½ šálky špaldovej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
½ ČL nastrúhaného muškátového orieška
½ ČL soli
1 a ½ ČL medovníkového korenia

Plnka:

250 g vanilkového jogurtu
750 g bio tvarohu
2 PL medu
1 a ½ PL javorového sirupu
2 ČL vanilkového cukru
ľubovoľné ovocie na dozdobenie (maliny, jahody, kiwi)

Pracovný postup

Rúru predhriať na 200C, formu na pečenie vystelieme papierom.
V miske zmiešame olej s cukrom, pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva, muškátový oriešok, soľ a medovníkové korenie a všetko dobre premiešame.
Nakoniec primiešame mrkvu, vylejeme do formy a pečieme cca 20 minút.
Medzitým sa pustíme do prípravy plnky: Tvaroh vymiešame s jogurtom dohladka. Pridáme med, javorový sirup, vanilkový cukor a všetko ešte raz dobre premiešame.
Tortu po upečení a vychladnutí rozkrojíme napoly, natrieme polovicou plnky a zvyšok natrieme navrch a dáme na 3 hodiny do chladničky stuhnúť
Dozdobíme ovocím podľa chuti a fantázie.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia