Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (153)

Zoraď podľa:

Bezlepkové šišky s jahodovou penou
Aj šišky môžu byť bezlepkové

Aj šišky môžu byť bezlepkové. Neveríte, vyskúšajte recept od vás pre vás, ktorý pridala Katka 123456

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


24 ks

500 gmúka PROMIX PK
2 ks vajcia
160g varené zemiaky
1/2 KL soľ
200 ml mlieko polotučné
1 ks čerstvé VIVO droždie
1 PL cukor práškový
2 PL rozpustené maslo
50 ml rum
plnka:
2 ks bielky
6 pl cukor kryštál
50 ml voda
džem jahodový

Pracovný postup

Krok 1
Pripravíme si všetko potrebné na pečenie a začneme robiť cesto:do mlieka a cukru nadrobíme kvasnice a necháme vykysnúť.
Krok 2
Do múky nastrúhame zemiaky a pridáme vajcia a soľ, vylejeme kvások, rum, maslo a vypracujeme hladké cesto.
Vypracované cestíčko preložíme na dosku. Vyvaľkáme asi na 8 mm hrúbku. Vykrajujeme kolieska a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Po vykysnutí šišky vkladáme do rozpáleného oleja vrchnou častou dole.
Zakryjeme pokrievkou necháme robiť asi 3 minúty a odokryjeme. Pretočíme obracačkou na druhú stranu a dopečieme z druhej strany do zlatova.
Vyberieme na obrúsok aby sme odstránili zbytočný olej.
Z bielkov si ušľaháme sneh a prilejeme cukrovú niť a mixujeme a po troche pridávame džem napríklad jahodový a vznikne nám krásna tuhá pena.
Zdroj: Katka123456
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia