Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Tekvicové kari
Zeleninové kari

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g dužiny z tekvice (mix hokkaido a tekvica muškátová)
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
čili
čerstvý strúhaný zázvor
500 ml kokosového mlieka
2 PL kari korenia
soľ
50 g kryštálového cukru
100 g čerstvého ananásu
200 g kyslej smotany
200 ml zeleninového vývaru
1 celá škorica
čerstvý koriander
šťava z 1 pomaranča
citrónová šťava med

Pracovný postup

Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
Nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak osmažíme na panvici do sklovita, pridáme nakrájanú čili papričku, zasypeme cukrom a vytvoríme svetlý karamel.
Zalejeme vývarom, zjemníme kokosovým mliekom a varíme, kým sa karamel nerozpustí.
Pridáme tekvicu, kari, škoricu, nastrúhaný zázvor, soľ, kyslú smotanu a šťavu z pomaranča, dobre premiešame a varíme do polomäkka.
Tekvicu spolu so škoricou vyberieme a omáčku rozmixujeme na hladký krém.
Tekvicu vrátime naspäť do omáčky, pridáme kúsky ananásu a ešte chvíľu povaríme,
Ragú nakoniec dochutíme soľou, citrónovou šťavou a medom a servírujeme z čerstvým koriandrom
Podávame s ryžou alebo zemiačkami
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia