Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (41)

Zoraď podľa:

Stroganov Gizky Oňovej
Je fantastický!

Už ho len vyskúšať!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g hovädzej sviečkovice
2-3 cibule
4 PL oleja
2 PL masla
2 PL horčice
2 PL worchestrovej omáčky
2 PL kečupu
1/4 l vývaru
3 menšie kyslé uhorky
2 dl smotany na šľahanie
soľ, korenie podľa chuti

Pracovný postup

Kuchynsky upravené mäso nakrájame na tenké rezančeky.
Na horúcom oleji sprudka opražíme cca 5-6 minút.
Mäso vyberieme, do výpeku dáme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme do sklovita.
Prilejeme vývar, worchester, kečup a horčicu a povaríme asi 10 minút.
Ponorným mixérom všetko dobre rozmixujeme a pridáme 2 dl smotany a 3 nastrúhané kyslé uhorky.
Do hotovej omáčky vložím upečené mäsové rezančeky, ale už nevaríme.
Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia