Zabudol som hesloRegistrácia

Ovocné (92)

Zoraď podľa:

Horúce ovocie s krémom mascarpone
Už ho len vyskúšať!

Voňavý, chutný, ovocný, mňam!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

žltý melón
3 hrušky
amaretto
med
citrónová kôra
muškátový oriešok
vanilkový cukor
mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
kukuričný škrob

Pracovný postup

Ovocie očistíme a pokrájame nadrobno.
Do misky nalejeme amaretto a med, do ktorého pridáme citrónovú kôru a muškátový oriešok.
Nakrájané ovocie ponoríme do misky a necháme postáť cca. 2 hodinky.
Pripravíme si krém: Smotanu vyšľaháme a primiešame ju do mascarpone. Pridáme vanilkový cukor a necháme postáť v chladničke tiež cca. 2 hodinky.
Tesne predtým ako začneme pripravovať dezert, vmiešame do ovocia cca 2 lyžice kukuričného škrobu na zahustenie.
Rozpálime panvicu, zohrejeme na nej ovocie a miešame, kým ovocie nezhustne.
Na tanier si pripravíme krém z mascarpone, ozdobíme medom, čerstvou mätou a ľubovoľným ovocím.
Do stredu taniera dáme horúce ovocie a ozdobíme horkou čokoládou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia