Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (204)

Zoraď podľa:

Risotto bianco s hríbmi
Tak po tomto jedle sa budete oblizovať až za ušami!

Vyskúšajte rizoto podľa krásnej Barbory Švidraňovej

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g guľatozrnnej ryže
1 l hubového/zeleninového vývaru (bujón)
1 cibuľa
cesnak
2 dcl bieleho suchého vína
čerstvé alebo sušené hríby (nie šampiňóny)
strúhaný syr Parmigiano alebo Grana Padano (parmezán)
maslo
soľ
korenie

Pracovný postup

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
V hrnci roztopíme maslo a jemne na ňom cibuľku speníme.
Pridáme ryžu, orestujeme do sklovita, podlejeme bielym vínom a necháme vyvariť.
Rizoto musíme stále miešať, aby nám neprihorelo.
V druhom hrnci si pripravíme hubový vývar, ktorým postupne rizoto podlievame.
Pridáme huby a zeleninovým bujónom a takýmto spôsobom pokračujeme za stáleho miešania 15-20 minút.
Cieľom je pripraviť risotto al dente, nesmie byť rozvarené. Úplne na koniec vmiešame asi 20 g masla a postrúhaný parmezán.
Podávame ozdobené pečenými cherry paradajkami, olivami a rukolou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia