Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (41)

Zoraď podľa:

Grilovaný filet mignon so salsou verde, pečenými tmavými šampiňónmi a zemiakovou kašou
Lahodné mäsko, omáčka, hríby a kaša! Mňam!

Tak toto musíte vyskúšať!

Tip: Servírovanie: Do stredu teplého taniera preložíme filet mignon, na pravú stranu cukrárskym sáčkom servírujeme salsu verde. Šampiňóny naplníme zemiakovou kašou a priložíme k mäsu. Jedlo doplníme čerstvo namletým korením z mlynčeka a chisso bylinkami.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

2 steaky z hovädzej sviečkovice
extra panenský olivový olej
čierne celé korenie
soľ

Salsa verde:

9 PL extra panenského olivového oleja
soľ
1 PL sterilizovaných kapary
hrsť čerstvého koriandru
hrsť čerstvej bazalky
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 väčšie zemiaky (varný typ C)

Na šampiňóny:

chisso bylinky
40 g čerstvých hnedých sampiňónov
maslo
čerstvý tymián
petržlenová vňať

Na zemiakovú kašu:

5 väčších zemiakov
maslo
smotana 30%
čerstvý tymián
soľ hrubozrnná

Pracovný postup

Príprava mäsa (cca 20 minút) : Mäso očistíme a vytvarujeme na požadovaný tvar (filet mignon).
Takto upravené mäso rovnomerne opečieme na panvici s olivovým olejom zo všetkých strán na stupeň prepečenosti ,,rare" .
Vyberieme z panvice a necháme asi 8 minút odpočinúť pri teplote 60 °C.
Pri servírovaní ochutíme olivovým olejom, soľou a čerstvo namletým korením.
Príprava sasy verde( cca 10 minút): Na hrubozrnnej soli upečieme zemiaky v celku do mäkka, potom vydlabeme a prepasírujeme cez jemní cedník
Umyté lístky koriandra a bazalky prekrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme očistený , nastrúhaný cesnak, najemno nakrájané kapary, najemno nakrájanú cibuľu, olivový olej a prelisované zemiaky.
Všetko ochutíme soľou a dôkladne premiešame. (Konzistencia bude primerane hustá).
Hlavičky hnedých šampiňónov očistíme štetcom od nečistôt, potom umyjeme studenou vodou a necháme odtiecť
Vložíme do pekáča s papierom na pečenie, nastrúhame na ne maslo, posypeme tymiánom, petržlenovou vňaťou, mierne posolíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pod pokrievkou na 170 °C asi 40 minút. Takto upečené šampiňóny pripravíme na plnenie
Umyté zemiaky pozdĺžne nakrojíme do 1/3, položíme do pekáča s hrubozrnnou soľou a pečieme v rúre na 180 °C asi 45 minút do mäkka.
Potom zemiaky vydlabeme lyžicou , obsah prepasírujeme cez jemné sitko a hmotu preložíme do kotlíka s metlou. Postupne pridávame prevarenú smotanu s maslom a soľou. Kaša bude jemná a hustá
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia