Zabudol som hesloRegistrácia

Predjedlá (103)

Zoraď podľa:

Grilovaný syr Provolone s oreganom a granátovým jablkom
Čo na večeru? Vyskúšajte túto grilovanú lahôdku!

Syr a granátové jablko? Ideálna kombinácia!

Tip: Servírovanie: Do stredu nahriateho taniera položíme ugrilovaný syr, ktorý doplníme lístkami čerstvého oregana a zrnkami granátového jablka. Pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


1 - 2 osoby

syr Provolone
olivový olej extra panenský
čerstvé oregano

Na omáčku z granátového jablka :

10 g trstinového cukru
1 granátové jablko
kukuričný škrob
soľ

Pracovný postup

Provolone zbavíme vosku na povrchu a nakrájame ho pomocou nárezového stroja na hrubšie plátky (1,5 cm).
Grilovaciu panvicu nahrejeme na vysokú teplotu, vložíme syr a grilujeme.
Pôsobením vysokej teploty sa syr rýchlo ugriluje do požadovanej farby a vytvorí sa jemná kôrka.
Potom ho otočíme a opäť opekáme.Hotový grilovaný syr vyberieme a ihneď preložíme na tanier a servírujeme.
Príprava omáčky z granátového jablka: Granátové jablko rozkrojíme a dôkladne vyberieme jednotlivé zrniečka
Z polovice zrniek prelisujeme šťavu, do nej pridáme trstinový cukor , kukuričný škrob, soľ a zvaríme do konzistencie sirupu
Takto pripravenú omáčku zchladíme. Druhú časť zrniek použijeme na doplnenie jedla pri servírovaní.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia