Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (215)

Zoraď podľa:

Čokoládová tortička s marinovaným a flambovaným ovocím
Tento koláčik si zamilujete!

V Teleráne sme čarovali s ohňom! A dopadlo to fantasticky!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


10 osôb

Na tortičku:

250 g horkej čokolády (minimálne 74 percent)
125 g masla
125 g olivového oleja
5 žĺtkov
5 vajec
100 g práškového cukru
15 g hladkej múky

Na ovocie:

100 g hnedného cukru
100 g masla
25 cl ovocnej šťavy
15 cl brandy (môžme použiť aj slivovicu alebo rum)
350 g rôzneho ovocia ( slivky, nektarínky, maliny, černice, jahody...)

Pracovný postup

Na miernom ohni, alebo vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a pridáme olivový olej.
Vajcia, žĺtka a cukor vymiešame ručne aby v zmesi nevnikol vzduch.
Do vaječnej zmesi pomaly vlejeme čiastočne vychladenú čokoládovú zmes a ručne miešame.
Nakoniec opatrne pridáme múku a ešte raz premiešame.
Vlejeme do olejom vymastenej a pomúčenej formy. Rúru predhrejeme na 240 stupňov a pečieme cca 6 minút.
Necháme 1 minútu odstáť a z formy opatrne vyberieme, prípadne vyklopíme. Servírujeme ešte teplý, posypaný práškovým cukrom.
Po rozrezaní by zvnútra mala vytiecť ešte horúca čokoláda.
A pustíme sa do ovocia: Na panvici necháme rozpustiť cukor a vytvoríme karamel.
Následne pridáme maslo a ovocnú šťavu. Do vzniknutej omáčky vložíme nadrobno nakrájané ovocie, ktoré v nej krátko podusíme.
Alkohol nalejeme do menšej naberačky, zapálime a pomaly prelievame ovocie na panvici.
Liehovinu môžeme taktiež vliať priamo do panvice a oheň do nej preniesť z plameňa plynového sporáka. Ovocie chvíľu flambujeme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia