Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (237)

Zoraď podľa:

Aranchini s kokosovým mliekom a chilli
Už ste vyskúšali aranchini? Šup do toho!

V Teleráne sme varili pôstne jedlá! A po tomto sa budete oblizovať za ušami!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

150 g Arborio ryže
2 ks šalotky
0,3 l zeleninového vývaru
1 ks cesnaku
0,1 l bieleho vína
50 g parmezánu
120 g strúhanky
2 ks vajec
0,1 l kokosového mlieka
60 g stonkového zeleru
1 ks chilli
100 g póru
1 PL nasekaných byliniek
1 PL cokru
0,05 l oleja
60 g masla
zázvor, soľ, čierne korenie

Pracovný postup

Arborio ryžu spolu so šalotkou a cesnakom orestujeme na oleji a masle
Pridáme víno a necháme ho na pomalom ohni odpariť.
Potom za občasného miešania prilievame teplý vývar a zakaždým necháme ryžu absorbovať všetku tekutinu. Takto varíme do mäkka.
Rizoto osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť
Vo väčšej nádobe ho zmiešame s bylinkami a nastrúhaným parmezánom.
Ak je to potrebné,pridáme trochu smotany, aby hmota nebola suchá. Vytvarujeme guličky, ktoré obalíme vo vyšľahanom vajci a následne v strúhanke. Takto pripravené vypražíme v oleji do zlatista.
Na extra panvici orestujeme zázvor, cesnak, šalotku, stonkový zeler a chilli - na masle spolu s olejom.
Podlejeme kokosovým mliekom a necháme zredukovať asi na polovicu.
Pridáme cukor a dochutíme soľou a korením. Potom omáčku precedíme a podávame s chrumkavými aranchinami.
Zdroj: Teleráno
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia