Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Zeleninový tart s lístkovým cestom a hubami
V Teleráne sme varili pôstne jedlá

S týmto jedlom sa vám bude pôst držať jedna radosť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

300 g lístkového cesta
1 ks vajce
1 ks cukety
1 ks baklažánu
2 ks šalotky
0,03 l oleja
1 ks papriky
2 ks jarnej cibuľky
120 g húb
1 PL cukru
soľ, korenie na dochutenie
1 PL nasekaných byliniek - oregano, petržlenová vňať
100 g syra niva
0,1 l smotany
60 g masla
1 ks cesnaku
0,2 l zeleninového vývaru

Pracovný postup

Cuketu, papriku, baklažán a šalotku nasekáme na väčsie kusy.
Na troche oleja všetko sprudka krátko orestujeme. Pridáme soľ, korenie a polovicu nasekaných byliniek.
Lístkové cesto natrieme rozšľahaným vajíčkom a stred prepichneme vidličkou,
Zmes naukladáme do stredu cesta a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 15 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku z húb. Očistené huby a cesnak orestujeme na oleji a masle. Pridáme cukor, podlejeme vývarom a jemne zredukujeme.
Ochutíme soľou a korením. Do omáčky nakoniec pridáme polovicu zo zvyšných byliniek.
Po 15 minútach na tart dáme mrvenú nivu a pečieme ešte cca 10 minút. Tart dozdobíme čerstvými bylinkami a podávame s hubovou omáčkou.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia