Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (217)

Zoraď podľa:

Čokoládová Panna cotta
Panna cottu jednoducho musíte vyskúšať!

Na toto sa dá povedať len jedno! Mňam!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g smotany
100 g horkej čokolády
1/3 šálky cukru
1/2 ČL vanilkového extraktu
2 PL želatíny
1/4 šálky vody
200 g jahôd

Pracovný postup

Želatínu necháme napučať vo vode (cca 5 minút).
Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu, šľahačku a cukor a miešame kým nám nezvnikne krásna krémová hmota.
Pred tým ako hmota začne vrieť pridáme želatínu. Odstavíme zo šporáka a za stáleho miešania varíme 1 - 2 minútky.
Malé formičky vytrieme maslom a zmes do nich rovnomerne rozdelíme.
Necháme v chlade stuhnúť minimálne 4-6 hodín, najlepšie cez noc.
Podávame vo formičkách ozdobené čerstvými jahodami.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia