Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (215)

Zoraď podľa:

Včelie úliky
Fantastická nepečená dobrota!

Krásne na pohľad, skvelé na chuť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 - 12 osôb

Cesto:

250 g mletých vlašských orechov
250 g práškového cukru
1 celé vajce

Plnka - Parížsky krém:

2 PL kakaa
2 PL práškového cukru
2 celé vajcia
1 celé maslo
250 g práškového cukru

Ešte budeme potrebovať:

formičky na včelie úliky
papierové košíčky

Pracovný postup

Z orechov, práškového cukru a vajíčka vypracujeme tuhé cesto.
Z cesta robíme malé guľky a z tých malé placky, ktoré v práškovom cukre poprášime a naplníme formu úlu.V strede vyhĺbime jamku, do ktorej budeme dávať plnku.
Pustíme sa do plnky: Celé maslo necháme zmäknúť a za pomoci kuchynského robota vymiešame s 250 g cukru na hladký, maslový krém.
Kakao, vajcia a 2 PL práškového cukru vymiešame nad parou a po vychladnutí pomaly vmiešame do maslového krému.
Takto pripraveným krémom plníme úliky a násladne ukladáme do papierových košíčkov.
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia