Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (217)

Zoraď podľa:

Čokoládové soufflé s malinovým coulis
A dá sa jesť aj v posteli ;)

Horúcejší dezert na Valentína hádam nepoznáme ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 vajcia
35 g hladkej múky
100 ml mlieka
100 g horkej čokolády
225 g kryštálového cukru
150 ml vody
250 g malín
10 g práškového cukru
maslo na vymazanie foriem

Pracovný postup

Do misky preosejeme hladkú múku a postupne prilievame toľko mlieka, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
Takto pripravenú zmes mlieka a múky prelejeme do hrnčeka a za stáleho miešania pomaly privedieme k varu.
Chvíľku povaríme, kým zmes nezhustne, odložíme bokom, vložíme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Necháme chvíľku vychladnúť, pridáme žĺtky a dobre premiešame.
V druhej miske vyšľaháme bielka na sneh, primiešame 75g kryštálového cukru a šľaháme, kým nevznikne hustá, lesklá zmes.
Takto pripravenú zmes zľahka premiešame s čokoládovou zmesou.
Formičky vyložíme papierom na pečenie a vymažeme maslom.
Naplníme do 2/3 a dáme piecť pri teplote 180°C na cca 9 – 12 min (dĺžka pečenia závisí aj od veľkosti formičiek).
Maliny povaríme s troškou vody a cukrom, necháme zredukovať a prepasírujeme cez sitko.
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia