Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (383)

Zoraď podľa:

Zemiakový prívarok s fašírkami
Klasika je klasika ;)

Varíme rýchlo, lacno a chutne s Gizkou Oňovou

Tip: Ak chceme vynechať múku, stačí odobrať štvrtinu uvarených zemiakov, rozmixovať ich a vrátiť do omáčky. Hotové jedlo môžeme dochutiť citrónovou šťavou alebo octom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

Na prívarok:

1 kg zemiakov
1/2 l mlieka
4 PL polohrubej múky
200 g kyslej smotany
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 KL mletej červenej papriky
4 bobkové listy
4 PL oleja
soľ, korenie

Na fašírky:

600 g mletého bravčového (hydinového) mäsa
2 žemle
2 vajcia
1 KL soli
1 KL mletého čierneho korenia
1 KL majoránky
4 strúčiky cesnaku
strúhanku na obaľovanie
olej na vyprážanie

Pracovný postup

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridáme červenú papriku, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a bobkové listy.
Zalejeme 1,5 l vody a varíme, kým zemiaky nezmäknú (15-20 min).
V mlieku rozhabarkujeme múku, zahustíme omáčku a na záver ochutíme kyslou smotanou.
Fašírky si pripravíme tak, že žemle namočíme do vody, potom z nich vodu vytlačíme a dáme do väčšej misy.
Pridáme mäso, vajcia, soľ, korenie, majoránku, roztlačený cesnak a dobre premiešame.
Z takto pripravenej masy vytvarujeme rukami fašírky, ktoré následne obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji.
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia