Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Bravčová panenka na rokfortovej omáčke
Túto kombináciu chutí si zamilujete

Najjemnejšie bravčové mäsko v lahodnej omáčke

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g bravčovej panenky
150 g rokfortu
tavený syr
2 strúčiky cesnaku
paradajky
olivy
sójová omáčka
hladká múka
maslo
1 dcl mlieka
ryža
soľ
mleté čierne korenie
bylinková soľ
sušená koreňová zelenina
olej

Pracovný postup

Olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a bylinkovú soľ dobre rozmiešame,
Bravčovú panenku nakrájame na 1,5 cm kolieska, jemne naklepeme alebo roztlačíme dlaňou a vložíme do pripraveného pácu na 8 – 12 hodín.
Takto napácované mäso sprudka opečieme a poukladáme na uvarenú ryžu,
Z rozpusteného masla a múky urobíme zápražku, pridáme mlieko, tavený syr, nastrúhaný rokfort, sušenú koreňovú zeleninu a premiešame.
Omáčkou prelejeme mäso s ryžou, ozdobíme nakrájanými paradajkami a olivami a podávame.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia