Zabudol som hesloRegistrácia

Divina (8)

Zoraď podľa:

Dusený diviak na slivkách pretláčané zemiaky s gaštanmi
Tak po tomto jedle sa budete oblizovať až za ušami!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g diviaka (plece)
100 g slivkového lekváru
50 g sušených sliviek
100 ml červeného vína
cibuľa
400 g zemiakov
100 g gaštanov
50 g masla
100 g slaniny
čerstvé bylinky/ tymián, rozmarín, šalvia /

Pracovný postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na veľké kocky
V hrnci do zlatista orestujeme slaninku a nadrobno nakrájanú cibuľku a do tohto základu pridáme mäso a sprudka ho opečieme
Pridáme slivkový lekvár, červené víno, podlejme vodou a dusíme do mäkka
Keď je mäsko mäkké, pridáme pre zlepšenie chuti na jemno nasekané čerstvé bylinky a ešte chvíľku podusíme
Zemiaky uvaríme klasickým spôsobom, pridáme na masle zarestované gaštany a dobre premiešame
Podávame k mäsu
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia