Zabudol som hesloRegistrácia

Ovocné (92)

Zoraď podľa:

ČERNICOVÁ BUBLANINA recept od vás pre vás
recept od vás pre vás

Keď čakáme jar a vráti sa zima, jednou z možností ako si navodiť jarno- letnú atmosféru môže byť ČERNICOVÁ BUBLANINA. Samozrejme v tomto čase zo zamrazených černíc - tie čo sme si my alebo naša babička (deduško) v lete natrhali a zamrazili. Výrazným základom tejto verzie je mandľová múka, ktorá jej dá jedinečnú a lahodnú chuť. Kuchár Pepe

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osob

Okrúhla forma na koláč - priemer 24cm

200g černíc
150g mandľovej múky
100g prírodný trstinový cukor
1 lyžička prášku do pečiva (z vínneho kameňa)
4 vajcia
stipka soli
maslo na vymastenie formy

Pracovný postup

Vajcia rozdelíme. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Jemne vmiešame vyšľahané bielka so soľou a na záver mandľovú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme do maslom vymastenej formy, navrstvíme černice a upečieme - (175ºC, 40 min.)
Zdroj: Kuchár Pepe
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia